Verkeersveiligheid industriezone wordt aangepakt: voorrang van rechts verdwijnt en extra markeringen

Bron: HLN

Het handhaven van de veiligheid in de industriezone van Londerzeel rondom de Weversstraat is niet altijd eenvoudig. De gemeente laat daarom enkele werken uitvoeren om de veiligheid van zowel gemobiliseerd verkeer als voetgangers en fietsers te optimaliseren.

Gemeente Londerzeel pakt enkele knelpunten aan in de industriezone.  Concreet gaat het om de Weversstraat (richting spoorweg en Molenveld), Nijverheidsstraat, Neringstraat, Ambachtsstraat en Oudemanstraat. De voorrangsregel zal er aangepast worden, fietsers en de daarvoor voorziene rijweg zullen beter in het oog springen en de parkeerregeling zal er veranderen. Door de aanpassingen zal de politie de regels daar beter kunnen handhaven.

Oude gewoonte omgooien

“Op vraag van Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) verdwijnt de voorrang van rechts in heel het industriepark. De Weversstraat-Deltabrug wordt de voorrangsweg.” De gemeente vraagt nu al om hier extra aandacht op te vestigen.

Industrieterrein Londerzeel
  • Facebook
  • LinkedIn

“Het is niet evident om een oude gewoonte plots om te gooien.”

Daarnaast pakken ze ook de parkeerplekken aan in de Nijverheidsstraat en Neeringlaan. Momenteel kan je in de Nijverheidsstraat bijvoorbeeld half op de berm staan. In de praktijk staan velen echter geparkeerd op het fietspad. Aan het kruispunt van de Neeringlaan met de Weverstraat komen extra markeringen opdat het verboden is dicht tegen het kruispunt te parkeren.

De ingrepen zullen slechts enkele dagen in beslag nemen. Als het weer geen spelbreker is, vinden ze plaats op 18, 19 en 20 mei.

Auteur: Margo Koekoeckx – Bron: HLN

Gerelateerde content

Ondernemers investeren in 25 hartstarters

Bron: HLNOndernemers Groep Londerzeel (OGL) koopt 25 zogenaamde ‘hartstarters’ via een groepsaankoop. “Ten voordele van onze werknemers, klanten en inwoners”, klinkt het bij de bedrijfsleiders. Elk jaar worden er duizend mensen getroffen door een hartstilstand buiten...

Lentehappening 2023

Een dag om niet meer te vergeten! Ontzettend dankbaar om iedereen die aanwezig was en iedereen die heeft meegewerkt om van dit event een succes te maken. De aller gezelligste ondernemers van het land wonen - zonder enige twijfel - in Londerzeel. Het aftellen naar een...

Lentehappening OGL 2022

Het was alweer een tijd geleden dat we bij OGL wisten uit te pakken met een sociaal event maar - na een bewogen periode - kwamen we dan eindelijk toe aan een nieuwe editie van onze steeds sfeervolle lentehappening! Het werd een leuke avond voor ondernemers én...