OGL-lid Hydroko wint een Europese award met drinkwateroplossing

Hydroko, een lid van OGL, heeft onlangs internationale erkenning gekregen met het winnen van de gerenommeerde SME Innovation Award van Water Europe. Deze onderscheiding benadrukt hun bijdrage aan een cruciaal en actueel thema: slim waterbeheer.

  • Facebook
  • LinkedIn

De CEO van Hydroko, Marco Indigne, die als derde generatie het bedrijf leidt, is uiteraard zeer trots op deze prestatie. Hydroko speelt, door het produceren en assembleren van essentiële componenten voor watermaatschappijen, intussen dan ook mee een sleutelrol in de waterdistributiesector.

Hun laatste innovatie, HydroKonekt, wordt nu beloond met de WIE2023 Award. Dat is een prestigieuze internationale erkenning in de watersector. HydroKonekt combineert geavanceerde kraantechnologie met slimme watermeters. Met hun oplossing kunnen huishoudens ondermeer tot wel 25% op hun waterverbruik – en dus ook op hun waterfactuur – besparen. Anderzijds laat de oplossing ook toe om zowel waterlekken thuis als in het distributienetwerk snel en efficiënt op te sporen. En dat is een essentieel gegeven aangezien waterlekken tot meer dan 20% van het totale verbruik uitmaken.

In België werden Hydroko’s producten intussen al bij een miljoen huishoudens geïnstalleerd, daar horen ook 300.000 slimme watermeterkranen bij. Als groeiende onderneming kijkt Hydroko over de landsgrenzen heen en worden er ook op internationaal vlak steeds meer projecten uitgerold. Hoofdzetel is Kapelle-op-den-Bos waar alle assemblage en een toenemend deel van de productie plaatsvinden. We mogen hier dus terecht spreken van een uitzonderlijke prestatie waar we als gemeenschap enkel zeer trots op kunnen zijn.

Namens het hele OGL-bestuur feliciteren we Hydroko met deze award en wensen we het ganse team veel succes toe met het op nadrukkelijk de wereldkaart zetten van onze regio.

Gerelateerde content

Ondernemers investeren in 25 hartstarters

Bron: HLNOndernemers Groep Londerzeel (OGL) koopt 25 zogenaamde ‘hartstarters’ via een groepsaankoop. “Ten voordele van onze werknemers, klanten en inwoners”, klinkt het bij de bedrijfsleiders. Elk jaar worden er duizend mensen getroffen door een hartstilstand buiten...

Lentehappening 2023

Een dag om niet meer te vergeten! Ontzettend dankbaar om iedereen die aanwezig was en iedereen die heeft meegewerkt om van dit event een succes te maken. De aller gezelligste ondernemers van het land wonen - zonder enige twijfel - in Londerzeel. Het aftellen naar een...

Lentehappening OGL 2022

Het was alweer een tijd geleden dat we bij OGL wisten uit te pakken met een sociaal event maar - na een bewogen periode - kwamen we dan eindelijk toe aan een nieuwe editie van onze steeds sfeervolle lentehappening! Het werd een leuke avond voor ondernemers én...