Ondernemers investeren in 25 hartstarters

Bron: HLN

februari 15, 2019

Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) koopt 25 zogenaamde ‘hartstarters’ via een groepsaankoop. “Ten voordele van onze werknemers, klanten en inwoners”, klinkt het bij de bedrijfsleiders.

Elk jaar worden er duizend mensen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis: op straat, thuis, op het werk, onderweg, tijdens het sporten, noem maar op. Omgerekend is dat 1 slachtoffer per 8 uur. 

Bij een plotse hartstilstand telt elke seconde. Een AED (automatische externe defibrillator) binnen handbereik kan het levensreddend verschil maken. OGL kondigt daarom de plaatsing aan van 25 zulke toestellen in de gemeente, bovenop de 5 toestellen die eerder al aangeschaft werden door de gemeente.

Binnen OGL werd een ‘AED-team’ geïnstalleerd die besprekingen voerde met vijf leveranciers. “Er werd gekozen voor een AED-versie die zowel leken als getrainde personen voordelen biedt. Het sneller kunnen toedienen van de levensreddende schok en eventuele extra schokken, veiligheid voor de bediener en het stapsgewijs hulp kunnen bieden door de gesproken instructies die het toestel geeft.”

Na onderhandelingen werd gekozen voor CardioService uit Wemmel, die AED’s van Duitse makelij verdeelt. Bij de voorbereidingen werd OGL gesteund door het vorig gemeentebestuur, die zich mee inschreven in het verhaal.

Door deze groepsaankoop profiteren OGL-leden van een substantiële korting op de courante tarieven en een voordeliger onderhoud. Voor maximale zichtbaarheid en snelle inzet in de omgeving kunnen de AED-toestellen ook buiten geplaatst worden, in een onderhoudsarme en roestvrije kast.

CardioService stelt dat, in geval van hoge nood, het toestel gebruikt kan worden door een willekeurige omstaander vanwege de stapsgewijze, duidelijke, gesproken instructies. OGL wil haar maatschappelijke rol evenwel ten volle spelen en gaat daarom samen met het Rode Kruis een reanimatiecursus organiseren. De ondernemersgroep raadt elk bedrijf aan iemand de opleiding te laten volgen, voor een optimaal gebruik van de AED.

OGL-leden en geïnteresseerden kunnen nog steeds alle info bekomen via info@ogl-londerzeel.be.

Bron: HLN

Gerelateerde content

OGL-lid Hydroko wint een Europese award met drinkwateroplossing

OGL-lid Hydroko wint een Europese award met drinkwateroplossing

Hydroko, een lid van OGL, heeft onlangs internationale erkenning gekregen met het winnen van de gerenommeerde SME Innovation Award van Water Europe. Deze onderscheiding benadrukt hun bijdrage aan een cruciaal en actueel thema: slim waterbeheer. De CEO van Hydroko,...

Lentehappening 2023

Lentehappening 2023

Een dag om niet meer te vergeten! Ontzettend dankbaar om iedereen die aanwezig was en iedereen die heeft meegewerkt om van dit event een succes te maken. De aller gezelligste ondernemers van het land wonen - zonder enige twijfel - in Londerzeel. Het aftellen naar een...

Lentehappening OGL 2022

Lentehappening OGL 2022

Het was alweer een tijd geleden dat we bij OGL wisten uit te pakken met een sociaal event maar - na een bewogen periode - kwamen we dan eindelijk toe aan een nieuwe editie van onze steeds sfeervolle lentehappening! Het werd een leuke avond voor ondernemers én...

OGL is een onafhankelijke organisatie. Als groep verdedigen wij alle belangen van de ondernemer in Londerzeel. Onze missie? Het bedrijfsleven in onze regio aangenamer maken met een open-minded dienstverlening en boeiende activiteiten.

Heb je een vraag voor ons?
Stuur dan zeker een mail naar info@ogl-londerzeel.be

OGL 2022  I  Privacy Policy  I  Manifest

Share This